Tort de Paște cu migdale

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 12 felii
Blat de migdale
•30 g făină •1 linguriță rasă praf de copt •100 g zahăr •100 g migdale prăjite și măcinate •coaja rasă de la 1 limettă
•3 ouă • 50 g ulei de măsline
•1 vârf de cuțit sare •100 g cremă de alune și ciocolată
• 3 portocale
Cremă de limette și busuioc
•4 foi gelatină •6 ouă •300 g zahăr •260 ml suc de limette •coaja rasă de la 2 limette •30 g frunze de busuioc • 360 g unt congelat, tăiat cuburi
Glazură de căpșuni & ornat
•3 foi gelatină •50 g zahăr
•275 g suc de căpșuni •60 g fulgi de migdale •200 ml frișcă

Preparare
Se încinge cuptorul la 180 ˚C. Se bat ouăle cu zahăr, migdale, coajă de limettă, sare și ulei. Se înglobează făina amestecată cu praf de copt și se așază compoziția într-o formă de tort tapetată cu
hârtie de copt (ø 26 cm); se nivelează. Se șprițează insule de cremă de alune și se așază felii de portocale, scoase din pielițele albe. Se coace 25 min. Se scoate, se lasă să se răcească, se transferă pe un
platou și se așază de jur împrejur inelul formei.
Se înmoaie gelatina în apă rece. În bain-marie se bat ouăle cu zahăr, suc și coajă de limette până ce compoziția se întărește. Se ia de pe foc și se înglobează gelatina. Se înglobează treptat busuiocul și untul; se bate cu mixerul. Crema se dă printr-o strecurătoare, se așază pe blat și se lasă să se întărească la frigider 3–4 ore.
Se dizolvă gelatina. Se adaugă zahăr și puțin suc de căpșuni, amestecând. Când s-a dizolvat zahărul, se adaugă restul de suc. Se lasă să se răcorească și se toarnă pe tort. Se lasă să se întărească la frigider 3 ore. Marginea tortului se unge cu frișcă bătută și se presară fulgi de migdale prăjiți.
prep.: 60 min., coacere:
25 min., răcire: 7 ore

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*