Tort de orez cu fructe

credit foto: Burda Romania
credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 12 felii
• 3 ouă • 190 g zahăr
• 75 g făină
• 15 g amidon
• 160 g orez bob rotund
• 500 ml lapte
• 1 linguriță unt
• 1/2 plic praf de copt
• 3 plicuri zahăr vanilinat
• 5 foi gelatină
• 250 g căpșuni
• 500 ml frișcă
• 250 g ananas (conservă) • 250 g mango (conservă)

Preparare
1. Se încinge cuptorul la 180 ºC. Se bat ouăle cu 90 g zahăr. Se în­glo­­bează făina a­mestecată cu praf de copt și se coace 30 min. în­tr-o formă cu hârtie de copt. Se scoate și se lasă să se răcească.
2. Se opărește orezul în apă clocotită 2 min. Se scurge și se fierbe în lapte 20 min. Se înglo­bea­ză untul, 100 g zahăr și 1 plic zahăr vanilinat. Se dizolvă înăuntru gelatina înmuiată în apă rece. Se ames­­tecă până se ră­ceș­te. Se în­globează căp­șu­nile tăiate cuburi și frișca bătută cu 2 plicuri zahăr vanilinat.
3. Fructele din conserve se scurg și se taie mărunt. Se așază blatul pe un platou și se acoperă cu 2/3 din com­poziția de orez; deasupra se așază al doilea blat. Se acoperă cu restul de cremă și se dă tortul la frigider 3 ore. Se ornează apoi cu frișcă și fructe.

Preparare: 90 min.,
La cuptor: 30 min.,
La frigider: 3 ore

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*