Tort de mure și ciocolată

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB9 bucăți / Preparare: 50 min.
La frigider: 2 ore
Blat:
• 30 g ciocolată amăruie • 5 ouă • 1 plic zahăr vanilat
• 4 linguri zahăr • 5 linguri făină • 1 linguriță praf de copt
Pentru ornat:
• 80 g ciocolată amăruie • 80 g gem de căpșuni
• fructe • mentă
Cremă:
• 100 g mure • 3 linguri zahăr fin
• 250 ml frișcă • 1 plic praf întăritor de frișcă
Se prepară blatul: se rupe ciocolata bucăți și se topește la bain-marie. Se lasă să se răcorească puțin.
Se separă ouăle. Se bat gălbenu­­șurile cu zahăr fin și zahăr vanilat și se înglobează făina amestecată în prealabil cu praf de copt.
Apoi se adaugă albușurile bătute și se omogenizează cu grijă. Se împarte compoziția de blat în două: într-o jumătate se încorporează ciocolata topită.
Se încinge cuptorul la 200 ºC. Se toarnă ambele jumătăți de compoziție de blat pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coc la cuptor cca 10 min.
Se scoate blatul din cuptor și se lasă să se răcească. Se topește ciocolata pentru ornat și se șprițează forme decorative pe un fund de lemn tapetat cu hârtie
de copt; se dă la frigider și se lasă să se întărească figurinele.
Se taie blatul în 2 pătrate. Se pasează murele cu zahăr. Se bate frișca împreună cu praful întăritor.
Blatul de ciocolată se acoperă cu cremă și se așază deasupra blatul alb; se lasă să se răcească. Apoi se unge cu gem și se taie drept marginile.
La final se decorează cu fructe proaspete, ornamente de ciocolată și frunze de mentă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*