Tort de morcovi dietetic

Credit foto: YaiSirichai/2012/shutterstock.com
Credit foto: YaiSirichai/2012/shutterstock.com

Pentru un tort de cca 12 felii,
se pasează 15 morcovi fierți și se adaugă 3 ouă,
unul câte unul, amestecând după fiecare.
Se adaugă 100 g mere rase și călite fără adaos de zahăr,
100 g stafide puse la înmuiat de cu seară în rom; se amestecă,
adăugând și 1 plic de zahăr vanilinat și 1 lingură de rom.
Se încorporează 2 linguri de brânză de vaci complet degresată,
apoi, când amestecul e omogen, se adaugă 5 linguri de făină, treptat.
Se omogenizează și se toarnă într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt.
Se coace tortul 40 minute în cuptor, la 180 ºC.
Se lasă să se răcească în formă, apoi se răstoarnă,
se însiropează cu suc de portocale și se decorează cu morcovi mici din marțipan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*