Tort de migdale

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

16 felii / Preparare: 2 ore. La frigider: 8 ore
Blat: • 100 g migdale • 6 ouă
• 150 g zahăr pudră
• 8 linguri apă fierbinte • 150 g făină
• ½ plic praf de copt • gem de căpșuni
Cremă: • 200 g căpșuni • 5 linguri zahăr pudră
• 200 g frișcă
• 1 plic gelatină granulată
• 100 ml șampanie
Ornat: • 200 g ciocolată albă
• câteva picături de colorant
alimentar roșu • 100 g frișcă

Se așază migdalele într-o cratiță și se opăresc cu apă fierbinte; se lasă să fiarbă cca 2 min. Se trec prin jet de apă rece, se scurg și se decojesc. Apoi se lasă să se răcească și se rad.
Se separă ouăle. Se bate gălbenușul cu zahăr pudră și se înglobează câte o lingură de apă fierbinte. Se încorporează făina amestecată cu praf de copt, urmată de migdale și albușul bătut. Se așază compoziția într-o formă de tort unsă și tapetată cu făină; se coace blatul în cuptorul preîncălzit la 180 ºC, până devine rumen-auriu. Se lasă să se răcească, apoi se taie pe 2 niveluri. Blatul inferior se unge cu gem și se așază înapoi în formă.
Se pasează căpșunile și se adaugă zahăr. Se bate frișca. Se înmoaie gelatina în apă rece cca 10 min. și se dizolvă apoi la bain-marie. Se adaugă la frișcă și se omogenizează, urmată de șampanie și căpșuni. Se așază crema pe blatul inferior și se acoperă cu blatul superior. Se lasă tortul peste noapte la frigider, să se întărească.
Se topește ciocolata la bain-marie și se adaugă puțin colorant, astfel încât să se coloreze în roz. Se așază apoi într-un castron tapetat cu folie transparentă, se lasă să se întărească și se desprind apoi fâșii, cu cuțitul.
Se scoate tortul din formă și se acoperă cu frișcă. Se decorează cu fâșii de ciocolată roz.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*