Tort de mere

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 10 felii
•  750 g mere rase • 150 g zahăr fin • 2 plicuri praf de budincă de vanilie • sucul de la ½ lămâie
• 1 plic zahăr vanilinat • 1 praf scorțișoară • 1 pachet biscuiți cu făină de porumb (fără gluten)

1 Se așază merele într-o cratiță și se acoperă cu apă; se adaugă zahăr și se amestecă bine. Se acoperă cratița cu un capac și se lasă să fiarbă la foc moale, cca 40 min. Se dizolvă praful de budincă în 200 ml apă și se lasă să fiarbă 1, 2 min. Se adaugă suc de lămâie, zahăr vanilinat și scorțișoară; se înglobează în compoziția de mere.
2 Se clătește forma de tort cu apă rece sau se tapetează cu folie transparentă. Se acoperă fundul formei cu un strat de biscuiți, apoi se așază o parte din compoziția de mere, se nivelează și se pune al doilea strat de biscuiți, apoi din nou mere și un ultim strat de biscuiți. Se așază deasupra restul de mere, se nivelează și se dă la frigider 6–8 ore.
Preparare: 1 oră

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*