Tort de mac cu migdale și scorțișoară

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB12 felii/ Prep.: 1 oră și 20 min.
Blat:
• 90 g unt • 6 ouă • 1 albuș • 175 g zahăr • 150 g făină
• 1 linguriță praf de copt • 100 g mac
Cremă & ornat: • 200 g migdale mărunțite • 100 ml frișcă vegetală
• 1 plic praf de budincă cu gust de migdale • 200 ml lapte
• 200 g margarină • 4 linguri zahăr
pudră • 2 lingurițe praf de scorțișoară
• mac & scorțișoară pentru presă­rat pe tort
Se încinge cuptorul la 180 °C. Se topește untul. Se separă ouăle. Se bat albușurile cu 1/2 din cantitatea de zahăr. Se bat gălbe­nușurile cu restul de zahăr la bain-marie; se scot și se cern deasupra făina și praful de copt. Apoi se toarnă înăuntru untul topit, călduț. Se adaugă 1/3 din cantita­tea de albuș bătut și macul; se omogenizează.
Se înglobează apoi și restul de albuș. Compoziția se pune într-o formă de tort unsă (ø 26 cm) și se nivelează. Se coace cca 35 min. Se desprinde blatul din formă și se răstoarnă pe un grătar; se lasă să se răcească 60 min.
Se prăjesc migdalele fără adaos de grăsime. Se bate frișca. Se prepară budinca de migdale din praful din plic, 2 linguri zahăr pudră și lapte, conform indicațiilor de pe ambalaj. Separat, se bate margarina cu restul de zahăr pudră și scorțișoară. Se înglobează în budincă și se adaugă frișca bătută, omogenizând cu grijă.
Se taie blatul pe 3 niveluri. Se asamblează cu cremă și se îmbracă tortul în cremă. Pe supra­față se presară mac și migdale, iar pe margine se presară scorțișoară. Se dă tortul la frigider timp de cca 60 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*