Tort de înghețată

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 8 felii
• 250 g unt • 200 g zahăr fin
• 1 linguriță extract de vanilie
• 5 ouă • 350 g făină • 1 praf de sare
• 500 g sorbet de zmeură
• 250 g înghețată de vanilie
• 200 g biscuiți cu ciocolată, zdrobiți

Se încinge cuptorul la 170 ºC. Se bate untul moale cu zahăr cca 8 min. Se adaugă apoi vanilia și ouăle și se bate în continuare. Se reduce apoi viteza mixerului și se înglobează făina și sarea. Se așază aluatul într-o formă de chec tapetată cu hârtie de copt și se coace cca 50 min. Se răstoarnă pe un platou și se lasă să se ră­cească.
Se taie blatul în 4, pe lung. Se tapetează o formă de chec sau cozonac cu folie transparentă și se așază prima felie de blat. Se unge cu 1/2 din cantitatea de sorbet de zmeură, apoi se așază al doilea blat, care se unge cu jumătate din cantitatea de înghețată de vanilie. Se presară firimituri de biscuiți și se repartizează restul de înghețată de vanilie. Se așază al treilea blat și se acoperă cu restul de sorbet; deasupra se așază al patrulea blat, se presează puțin și se acoperă cu folie. Se dă la congelator cca 1 oră. Tortul se taie felii și se servește.

Preparare: 95 min.
La congelator: 1 oră

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*