Tort de grapefruit

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB12 felii / Preparare: 60 min. Coacere: 30 min.
La frigider: 3 1/2 ore
Pentru aluat:
• 150 g ciocolată amăruie • 6 ouă • 150 g zahăr
• 175 g făină • 30 g amidon • 2 lingurițe praf de copt
Pentru cremă și ornat:
• 15 g gelatină • 3 ouă • 2 plicuri zahăr vanilat
• 75 g zahăr • sucul și coaja de la o portocală • 250 g iaurt cu vanilie
• 250 ml suc de grapefruit • 400 ml frișcă
• 200 g dulceață de grapefruit
• 3 linguri ciocolată rasă • 50 g bezele

Cuptorul se încinge la 175°C. Se topește ciocolata. Se separă ouă­le. Gălbenușurile se bat 8 min. cu zahăr și 6 linguri apă; se adau­gă ciocolata topită, apoi făina, amido­nul și praful de copt. Se bate albușul și se înglo­bează. Se toarnă într-o formă și se coace la cuptor cca 30 min. Se bat la ba­in-marie ouăle cu zahăr vani­lat, zahăr tos, suc și coajă de portocală. Se înglobează iaurtul și sucul de grapefruit. Se dizolvă gelatina și se încorporează. Se lasă la rece 30 min.
Se bat cu mixerul 250 ml frișcă și se înglo­bează în cremă când aceasta începe să se întărească.
Blatul se taie pe 3 nivele și pe fie­care nivel se așază câte un strat de dulceață de grapefruit și unul de cremă. Se introduce tortul în frigider timp de cca 3 ore. Se bate cu mixerul restul de frișcă și se deco­rează tortul. Se presară deasupra ciocolată rasă și bezele sfărâmate.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*