Tort de fructe cu spumă de lapte

Burda Romania
Burda Romania

Ingrediente pt. 16 felii
Blat de pandișpan
• 4 ouă • sare • 150 g zahăr • 1 linguriță esență de vanilie • 125 g făină cernută
• 1 linguriță rasă praf de copt
Cremă și ornat
• 12 foi gelatină • 600 ml frișcă 
• 1 lămâie • miezul de la 1 baton de vanilie
• 370 g zahăr fin 
• 800 ml lapte bătut
• 300 g fructe de pădure asortate 
(congelate) • 4 albușuri
• 150 g ciocolată albă
• 4 linguri jeleu de căpșuni
Pentru însiropat
• 125 ml zahăr fluid • 2 portocale 
• 20 ml lichior de portocale

1Se coace blatul de pandișpan 
Se încinge cuptorul la 180 ºC. Se separă ouăle. Se bat albușurile cu 1 praf sare și 
zahăr; se înglobează gălbenușurile și esența de vanilie, urmate de făina amestecată cu praf de copt. Se așază într-o formă de tort (ø 26 cm) tapetată cu hârtie de copt; se nivelează și se coace la cuptor cca 
20 min. Se scoate, se lasă să se răcească 
și se taie pe 2 niveluri.
2
Se prepară crema de lapte 
Se înmoaie gelatina, apoi se dizolvă la foc slab cu suc și coajă de lămâie, miez 
de vanilie și 150 g zahăr. Se ia de pe foc și se înglobează treptat laptele bătut, apoi frișca bătută.
3
Se asamblează tortul 
Se prepară un sirop din coaja și sucul de por­tocale amestecate cu lichior. Se așază pe un platou blatul de jos și se însiropează; se așază de jur-împrejur inelul formei. 
Se așază pe blat 1/2 din cantitatea de cremă și se acoperă cu al doilea blat. Acesta 
se însiropează și el și se acoperă cu restul de cremă; se nivelează. Se repartizează pe tort fructele și se dă la frigider cca 4 ore.
4
Se prepară degețelele de bezea 
Se încinge cuptorul la 110 ºC. Se bate albușul cu restul de zahăr; se șprițează degețele de bezea pe o tavă tapetată cu hârtie de copt; se lasă să se coacă bezelele la cuptor cca 60 min. Se topește ciocolata și se introduce înăuntru partea inferioară a bezelelor; se lasă să se usuce.
5
Se decorează tortul 
Se îndepărează inelul din jurul tortului. Se bate restul de frișcă și se aplică pe 
marginea tortului. Se încrustează bezelele în frișcă, unele lângă altele. Se încălzește jeleul și se toarnă peste fructe.
Preparare: 75 min. Coacere: 80 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*