Tort de Crăciun

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 16 felii
Blat
•50 g zahăr •100 g unt •150 g făină
•1 praf sare •2 picături esență de vanilie
Cremă & ornat
•2 banane •130 g unt moale •200 g zahăr •1 praf scorțișoară
•miezul de la 1 baton de vanilie •6 ouă •100 g nuci măcinate •30 gcacao
•100 g făină •1 plic praf de copt •1 praf sare •200 g ciocolată amăruie

Cuptorul se încinge la 180 ˚C. Se frământă rapid aluatul pentru blat și se așa­ză într-o formă de tort (ø 26 cm). Se coace 10 min.
Se bate untul cu zahăr 3 min. Se amestecă bananele pasate cu scorțișoară și miez de vanilie; se înglobează în compoziția de unt, lingură cu lingură. Se înglobează apoi pe rând ouăle și se mai ames­tecă cca 5 min. Se înglo­bează nucile amestecate cu făină, cacao, praf de copt și sare. Se așază umplutura pe blat. Se coace la cuptor cca 45 min.
Blatul se scoate din cuptor și se desprinde de marginea formei. Se lasă să se răcească și se glazurează cu un strat gros de ciocolată topită. Se decorează după fantezie.
Per felie: 350 calorii

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*