Tort de cocos Crăiasa Zăpezii

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingr. pt. 10 felii
Blat: • 5 ouă • 300 g zahăr fin
• 10 linguri apă fierbinte • 300 g făină • 1/3 plic praf de copt
• 100 g unt
Cremă: • 1 plic praf de budincă cu gust de cocos • 4 linguri zahăr fin • 300 ml lapte • 150 g unt moale
Glazură: • dulceaţă de coacăze şi de caise
Ornat: • 500 ml frişcă • 100 g fulgi de cocos • 1 fruct de physalis

Se încinge cuptorul la 180 °C. Se tapetează forma de tort cu hârtie de copt. Se separă ouăle. Se bat gălbenuşurile cu 1/2 din cantitatea de zahăr şi 5 linguri de apă fierbinte. Apoi se adaugă untul moale, restul de zahăr și de apă şi se bate în continuare. Se bat separat albuşurile. Se adaugă la amestecul de gălbenuşuri făina amestecată în prealabil cu praf de copt şi se înglobează.  Se adaugă şi albuşul bătut şi se omogenizează. Compoziţia se aşază în forma pregătită şi se coace la cuptor cca 45 min.
Între timp se prepară crema: se prepară budinca de cocos, conform indicaţiilor de pe ambalaj, folosind numai 300 ml lapte. Când este gata, se acoperă cu folie transparentă şi
se lasă să se răcească. Se adaugă apoi untul şi se înglobează bătând cu telul. Se taie blatul pe 3 niveluri. Blatul de jos se acoperă cu un strat gros de dulceaţă de coacăze şi cremă. Deasupra
se aşază al doilea blat, care se unge cu dulceaţă de caise şi se acoperă cu al treilea blat. Se lasă să se întărească tortul la frigider, apoi se îmbracă în frişcă bătută (f). Se decorează cu frişcă şpriţată, se presară cocos şi se ornează cu physalis.
Preparare: 90 minute
La frigider: 60 minute

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*