Tort de clătite dulci

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 60 min.
• 1 pachet praf de aluat de clătite
• 2 linguri ulei • 1 plic praf de budincă de vanilie
• 300 ml lapte • 250 g brânză de vaci
• 60 g zahăr pudră • 1 plic zahăr vanilat
• 100 g dulceață de vișine • zahăr pudră

Se prepară aluatul de clătite din praful din plic și apă, conform indicațiilor de pe ambalaj. Se unge cu ulei o tigaie (Ø 20 cm), se încinge și se coc pe rând clătitele; se rumenesc pe ambele fețe.
Se amestecă praful de budincă cu 100 ml de lapte; se pune la fiert restul de lapte. După ce dă în clocot se reduce focul și se adaugă ames­tecul de budincă. Se lasă să fiarbă cca 2 min., amestecând. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească budinca,
amestecând frecvent.
Se bate brânza de vaci cu telul, cu zahăr tos și zahăr vanilat. Se înglobează apoi budinca de vanilie.
Se așază o clătită pe un platou și se unge cu puțină dulceață și o parte din crema de brânză. Se așază dea­supra a doua clătită și se continuă până la epuizarea ingredientelor.
Se dă tortul la frigider cca 1 oră. Se pudrează cu zahăr și se taie felii.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*