Tort de ciocolată

Credit foto: servantes/2012/shutterstock.com
Credit foto: servantes/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 14 felii
Blat
• 3 ouă • 75 g zahăr fin •sare
• 60 g făină • 1 linguriță praf de copt • 2 linguri migdale măcinate
• scorțișoară măcinată
Cremă
• 100 g ciocolată amăruie
• 320 g frișcă • 1 lingură unt
• 1 lingură zahăr pudră • scorțișoară măcinată • cacao
1 Se încinge cuptorul la 200 ºC. Se separă ouăle. Albușurile se bate cu zahăr și 1 praf sare; se înglobează gălbenușurile, urmate de făina amestecată cu praf de copt, migdale și 1/2 linguriță scor­țișoară. Se așază compoziția într-o formă de tort (Ø 26 cm) tapetată cu hârtie de copt; se nive­lează și se coace la cuptor cca 12–15 minute.
2 Se dau în fiert 70 g frișcă și se adaugă bucățele de ciocolată; se lasă să se topească, amestecând.  Se înglobează bucățele de unt rece și se dă la frigider.
3 Se scoate blatul din cuptor și se lasă să se răcească pe un grătar; se taie apoi pe 2 nivele. Pe un platou se așază un strat de blat, apoi cremă și al doilea blat; se dă la frigider 3 ore.
4 Restul de frișcă (250 g) se bate cu zahăr pudră; se înglobează 1 vârf de cuțit scorțișoară. Se unge tortul cu această cremă și se pudrează apoi cu un amestec din 1/2 linguriță scorțișoară și 1 linguriță cacao. Se presară migdale prăjite și ciocolată rasă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*