Tort de ciocolată și portocale

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 12 felii
Blat:
• 4 ouă • 130 g zahăr • 1 plic zahăr vanilinat • 1 linguriță coajă de portocală rasă
• 100 g făină • 2 lingurițe rase praf de copt • 50 g amidon • 1 lingură cacao
• 1 vârf de cuțit scorțișoară
Umplutură:
• 4 portocale • 5 linguri cacao  • 200 g zahăr • 1 fiolă esență de rom
• 2 plicuri zahăr vanilinat • 400 ml frișcă
• 15 g gelatină • coaja rasă de la o portocală • 200 ml suc de portocale
În plus:
• 25 g ciocolată amăruie  • 200 ml frișcă

Blat
Cuptorul se încinge la 170º C. Se tapetează cu hârtie de copt fun­dul unei forme. Ouăle se bat cu 4 linguri de apă fierbinte, cca 1 min. Se amestecă zahărul cu zahăr vani­li­nat și coajă de porto­cală. Se în­­glo­bează în com­poziția de ou și se mai bate 6 min. Se ames­tecă făi­na cu praf de copt, amidon, cacao și scorțișoară; se în­glo­bea­ză în aluat. Se coace 30-35 min.
Cremă
Se decojesc și se filetează porto­ca­le­le. Se lasă la înmuiat gelatina, în apă rece. Se amestecă zahărul cu praf de cacao, zahăr va­nilinat și puțină apă și se topesc la foc moale. Când se înfierbântă, fără să fiarbă, se dizolvă înăuntru ge­la­tina și se adaugă esența de rom. Se lasă să se răcească și se dă la rece. Când crema începe să se întă­rească se înglobează frișca bătută, coaja și sucul de por­tocale.
Finisare
Blatul se taie pe 3 nivele. Se așază 1/3 din cremă pe blatul inferior, se acoperă cu al doilea blat și se așază deasupra felii de portocală, 1/2 din restul de cremă și al trei­lea blat. Tortul se acoperă cu restul de cremă și ciocolată to­pită. Se șprițează frișcă și se dă la rece 3 ore.
Prep.: 45 min. Răcire: 3 ore  Coacere: 35 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*