Tort de ciocolată și căpșuni

Credit foto: AGfoto/2012/shutterstock.com
Credit foto: AGfoto/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 16 felii
•  250 g ciocolată amăruie
• 7 ouă • 275 g zahăr • 200 g unt moale • 150 g zahăr pudră •150 g făină • 2 lingurițe praf de copt • 60 g migdale măcinate
•150 g gem de caise •75 g ciocolată cu lapte •  250 g căpșuni

Se încinge cuptorul la 180 ºC. Se topește la bain-marie 175 g ciocolată amăruie. Se separă ouăle. Se bat albușurile cu 125 g zahăr. Se bate untul cu zahăr pudră și se înglobează ciocolata fluidă; apoi, pe rând, gălbenușurile. Se așază deasupra albușul, apoi se adau­gă făina amestecată cu praful de copt și migdale; se omogenizează. Aluatul se așază într-o formă de tort (Ø 24 cm) unsă și se coace 50–60 min. Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească.
Se taie blatul pe 2 niveluri, care se reasamblează cu gem.
Se toacă ciocolata cu lapte și 75 g ciocolată amăruie. Se dau în fiert 100 ml apă cu 150 g zahăr și se lasă să fiarbă la foc moale cca 5 min., amestecând. Se adaugă ciocolata și se lasă să se topească. Se ia de pe foc glazura și se lasă să se răcorească, amestecând. Imediat ce începe să se întărească, se toarnă peste tort. Se lasă să se întărească și se decorează cu căpșuni. Se servește cu frișcă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*