Tort de ciocolată și cafea

Credit foto: Burda Cehua
Credit foto: Burda Cehua
Credit foto: Burda Cehua

12 felii / Preparare: 2 ore
La frigider: 30 min.
Blat: • 3 ouă • 120 g zahăr pudră
• 2 albușuri • 120 g făină • ½ lin­gu­riță scorțișoară • 1 linguriță cafea măcinată • 1 linguriță praf de copt
Ornat: • 150 g ciocolată amăruie • 100 g glazură de ciocolată
• 1 matriță pentru ciocolată • boabe de cafea în ciocolată
Cremă: • 100 g unt (de vacă)
• 150 g unt de arahide • 2 linguri zahăr • 100 ml frișcă

Se încinge cuptorul la 180 ºC. Se bat ouăle cu zahăr. Se bat albușurile. Se amestecă făina cu scorțișoară, cafea și praf de copt; se înglobează în amestecul de ouă, urmate de albușurile bătute.
Se toarnă amestecul într-o formă unsă și pudrată cu făină; se coace  40 min., apoi se scoate din cuptor  și se lasă să se răcească.
Se topește ciocolata la bain-marie, se temperează și se toarnă în matrița specială. Se nivelează cu spatula; se lasă să se întărească.
Pentru cremă, se bat cele 2 sortimente de unt cu zahăr și frișcă.      Se taie blatul pe 3 niveluri; se umple cu cremă și se asamblează tortul.   Se topește glazura de ciocolată și   se toarnă pe prăjitură.
Înainte de a se usca complet, ciocolata din matriță se rupe bucăți și se așază pe marginile tortului. Se decorează cu boabe de cafea în ciocolată și se lasă să se întărească.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*