Tort de ciocolată cu pudră de ceai verde

Credit foto: IngridHS/Fotolia.com
Credit foto: IngridHS/Fotolia.com
Credit foto: IngridHS/Fotolia.com

Ingrediente pt. 12 felii
• 200 g ciocolată
• 200 g unt
• 80 g zahăr pudră
• 4 ouă
•  80 g făină
• 1 linguriță praf de copt
•  2 lingurițe rase pulbere de ceai matcha

Se încinge cuptorul la 180 ºC. Se topește ciocolata la bain-marie. Se bate untul cu zahăr pudră și se înglobează pe rând ouăle, urmate de ciocolata topită. Se adaugă făina amestecată cu praf de copt și o lingură de matcha și se omogenizează.
Se așază compoziția într-o formă de tort (ø 24 cm) unsă; se coace la cuptor cca 20-25 min. Apoi se scoate din cuptor și se lasă să se răcorească puțin. Pe urmă se desprinde din formă și se așază pe un platou; se pudrează cu restul de matcha.
Pregătire: 20 min. Coacere: 25 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*