Tort de ciocolată cu banane

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 12 felii
Blat
•4 ouă •4 banane •150 unt •150 g zahăr •1 lingură zahăr vanilinat
•2 linguri lichior de banane •300 g făină
•2 lingurițe praf de copt •100 g ciocolată rasă
•50 g fulgi de cocos
În plus
•100 g ciocolată amăruie •2–3 linguri fulgi de cocos
•250 ml frișcă •12 felii de banane uscate

Cuptorul se încinge la 180° C. Se separă ouăle. Se decojesc bananele și se zdro­besc cu furculița. Se bate untul cu zahăr tos și zahăr vanilinat.  Se înglobează pe rând gălbe­nu­șurile și se bate totul până se ob­ține un fel de cremă. Se adau­gă apoi bananele și li­chiorul, apoi făina amestecată cu praf de copt, ciocolata rasă, fulgii de cocos și albușul bătut.
Se unge o formă de tort (ø 24 cm), se toarnă compo­ziția și se coace la cuptor cca 45 min. Se răstoarnă pe un gră­tar și se lasă să se răceas­că.
Se topește ciocolata amă­ruie și se acoperă cu ea pră­jitura. Pe margine se presa­ră fulgi de cocos. Înainte de ser­­vire, pe tort se șprițează rozete de frișcă, pe care se așază câte o felie de banană uscată.
Per felie: 430 calorii

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*