Tort de ciocolată albă

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 12 felii
• 5 ouă • 130 g zahăr
• 20 g zahăr pudră
• 125 g făină • 50 g amidon
• 1/2 plic praf de copt
• 150 ml frișcă • 300 g ciocolată albă
• 250 g unt• 4 linguri lichior de lămâie
• suc de lămâie
• 3 linguri fulgi de cocos
• 13 felii de lămâie confiate
• 2 linguri ciocolată albă rasă

Se încinge cuptorul la 195 °C. Se separă ouăle. Se bat albușurile cu zahăr pudră.
Se bat găl­be­nușurile cu 5 linguri apă fier­binte și zahăr. Se în­glo­bează făina amestecată în prealabil cu amidon și praf de copt și albușurile bă­tute. Se coace blatul în cuptorul pregătit, într-o for­mă tapetată cu hârtie de copt, timp de 35 min. Se lasă să se răcească și se taie pe 3 niveluri.
Se dă în fiert frișca și vasul se ia de pe foc. Se dizolvă înăuntru ciocolata albă ruptă bucăți și se lasă să se ră­ceas­că.
Se bate apoi com­poziția cu mixerul 3 min. și se adaugă treptat untul bătut în prealabil la temperatura camerei. Se înglobează lichio­rul și suc de lămâie după gust.
Pe blatul se jos se așază 1/3 din cremă, apoi se așa­ză al doilea blat, jumătate din restul de cremă și al treilea blat. Tortul se acoperă cu restul de cremă. Pe mar­gine se presară fulgi de cocos și se încrustează 12 felii de lămâie. Se decorează tortul după fantezie.
Preparare: 50 min.  La cuptor: 35 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*