Tort de căpșuni

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 10 felii
Se încinge cuptorul la 180 ºC.
Se topesc 175 g unt și se înglobează treptat 175 g zahăr; se adaugă pe rând 3 ouă, apoi 175 g făină amestecată cu 1/2 linguriță praf de copt. Aluatul se așază într-o formă unsă și se coace 30 min. Se lasă să se răcorească în formă 10 min., apoi se răstoarnă și se lasă să se răcească.
Se prepară crema: se topesc 80 g unt și se înglobează treptat 80 g zahăr pudră, 1 plic zahăr vanililat și 200 g mascarpone. Se dă la frigider până se întărește. Blatul se taie pe 2 niveluri, care se ung cu gem de căpșuni. Se umplu cu 2/3 din cremă și se acoperă tortul cu restul de cremă, în care se încrustează căpșuni proaspete. Se prepară o glazură de gelatină dintr-un plic de praf Tort Gelee roșu, suc de căpșuni și zahăr, conform indi­ca­țiilor de pe ambalaj. Se așază pe fructe, dinspre mijloc spre centru și se lasă să se întărească la frigider.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*