Tort de căpșuni cu marțipan

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 12 felii
• 4 ouă • 160 g zahăr fin • 100 g făină
• 1 linguriță praf de copt • 300 ml lapte
• 1 plic praf de budincă de vanilie
• 200 g unt • 100 g masă de marțipan
• 400 g căpșuni

Se separă ouăle; gălbenușurile se bat cu jumătate din cantitatea de zahăr, rezultând o spumă groasă, în care se va îngloba făina amestecată cu praf de copt.
Separat se bate albușul spumă, până ce se formează țepi când scoatem mixerul din compoziție. Se înglobează cu atenție în compoziția de făină.
Se tapeteazâ cu hârtie de copt o formă de tort (Ø 23 cm); se toarnă înăuntru aluatul și se coace 17-10 min. în cup­torul încins la 180 °C, până ce se rumenește. Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească.
Se amestecă praful de budincă cu laptele și restul de zahăr; se încălzesc la foc moale și se dau în clocot, amestecând. Se lasă să fiarbă 1 min. și se ia budinca de pe foc; se acoperă cu folie transparentă și se lasă să se răcească. În final se încorporează untul moale, bătând cu telul.
Se lasă să se înmoaie masa de marțipan și, pe planșetă, se întinde din ea cu sucitorul o foaie de cca 3 mm grosime. Se decupează din această foaie un cerc de dimensiunea formei de tort.
După ce s-a răcit, blatul se taie pe 2 niveluri, apoi în felii. Partea de jos a blatului se așază din nou în formă. Se spală căpșunile, se taie felii și se încrustează pe marginea formei. În mijloc se așază crema. Se acoperă cu atenție cu al doilea strat de blat și se așază deasupra foaia de marțipan, presând puțin. Se dă tortul la frigider.
Înainte de servire se scoate tortul din frigider și se decorează cu restul de căpșuni.
Preparare: 60 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*