Tort de căpșuni cu ciocolată albă

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 16 felii
• 100 g ciocolată albă
• 600 ml friș­că  • 225 g făină
• 2 lingurițe praf de copt
• 2 linguri mac măcinat • sare
• 125 g unt moale
• 150 g zahăr
• coaja rasă și sucul de la 1/2 lămâie • 3 ouă • 100 ml lapte
• 500 g căpșuni
• 150 g gem de căp­șuni
• 1 plic praf întăritor de frișcă
•  1 plic zahăr vanilinat

Preparare
Se încălzesc 300 ml frișcă și se topește ciocolata, amestecând. Se dă la frigider.
Se încinge cuptorul la 180 ºC. Se amestecă făina cu praf de copt, mac și 1 praf sare. Se bate untul cca 3 min. cu zahăr, coajă și suc de lămâie. Se înglobează pe rând ouăle și apoi amestecul de făină, alternând cu laptele.
Se așază compoziția într-o formă de tort (Ø 24 cm) cu baza unsă; se nivelează și se coace la cuptor 35–40 min. Se scoate, se lasă să se răcească și se taie pe 4 niveluri.
Se taie căpșunile jumătăți. Se bate cu mixerul amestecul de cioco­lată albă și frișcă 2 min. Se înglobează căpșunile.
Se încălzește gemul și se ung 3 blaturi; se asamblează cu cremă și se acoperă cu al patrulea blat. 300 ml frișcă se bat cu praf întăritor și zahăr vanilinat; se unge tortul de jur-împrejur. Se deco­rează cu restul de căpșuni. Se ser­vește foarte rece, de la frigider.
preparare: 50 min.,
coacere: 40 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*