Tort de cafea cu mure

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 12 felii
Blat
• 125 g făină • 3 linguri cafea solubilă • 1 lingură cacao 
• 1 linguriță praf de copt
• un praf de sare • 4 ouă • 200 g zahăr • 1 lingură unt • 2 linguri făină pentru tapetat forma
Cremă
• 250 ml frișcă • 500 g brânză de vaci • 100 g zahăr • 200 g mure
Glazură
• 150 g zahăr pudră • 2 linguri cafea • 50 g zahăr ars

Într-un castron se amestecă făina cu praf de cafea solubilă, praf de copt, cacao și un praf de sare. Se încinge cuptorul la 160 ºC. Într-un bol se bat găl­be­nușurile cu zahăr și se înglobează albușurile bătute spumă, separat. Se înglobează în com­poziția de făină.
Se unge și se tapetează cu făină o formă; se așază aluatul; se nivelează. Se coace la cuptor cca 30 min.
Blatul se lasă să se răcească, apoi se taie pe 2 niveluri. Se prepară crema: se bate frișca și se înglobează treptat zahărul, urmat de brânza de vaci. Se așază jumătate din cantitatea de cremă și se presară deasupra mure; se acoperă cu restul de cremă.
Pentru glazură, se așază zahărul într-un bol și se toarnă deasupra cafeaua rece; se amestecă folosind furculița. Se așază al doilea blat peste cremă și se aplică deasupra glazura, cu lingura.  Se presară zahăr ars pisat și se lasă să se întărească 1 oră.
Preparare: 80 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*