Tort de bezea cu coacăze

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 12 felii
Blat
• 125 g unt moale
• 125 g zahăr
• 1 plic zahăr vanilinat
• 4 ouă • 150 g făină
• 1 linguriță praf de copt
• 4 linguri lapte
• sare
• 200 g zahăr pudră
• 120 g ciocolată amăruie cu aromă de mentă
Cremă
• 6 foi gelatină (10 g gelatină granulată)
• 250 g mascarpone light
• 100 g iaurt cremos
• 2 linguri zahăr
• 1 limettă •200 g coacăze
• 200 ml frișcă

1Se încinge cuptorul la 180 ºC.
Se separă ouăle. Se bate untul cu zahăr tos și zahăr vanilinat; se înglobează gălbenușurile, urmate de lapte și de făina amestecată cu praf de copt. Jumătate din compo­ziție se așază într-o formă de tort
(ø 26 cm) unsă și se coace la cuptor 15 min.
2Se bat albușurile cu sare și zahăr pudră; jumătate din cantitatea de bezea se unge pe blatul copt. Se mai coace 15 min. Se scoate apoi din cuptor, se desprinde din formă și
se lasă să se răcească pe un grătar de bucătărie. La fel se coace și al doilea blat.
Se lasă să se răcească, apoi se ung cu ciocolată topită.
3Se curăță coacăzele de pe vrej cu furculița. Se înmoaie gelatina în apă rece. Se ames­tecă mascarpone cu iaurt, zahăr,
sucul și coaja rasă de limettă. Se dizolvă
gelatina la foc moale și se înglobează în cremă. Când aceasta începe să se întărească, se încorporează frișca bătută
și boabele de coacăze.
4Se așază inelul formei împrejurul primului blat; se pune crema, apoi al doilea blat; se dă tortul la frigider cca 2 ore. Se desprinde inelul formei și se decorează tortul cu ciorchini de coacăze.
Preparare: 50 min.
Coacere: cca 60 min. Răcire: 2 ore

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*