Tort colonial cu mirodenii

Credit foto: Elena Veselova/2012/shutterstock.com
Credit foto: Elena Veselova/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 16 felii
• 4 nuci întregi • 200 g cireșe uscate • 160 g nuci măcinate
• 4 linguri de făină • 4 linguri de amidon • 2 lingurițe cu praf de copt
• 1/2 linguriță de scorți­șoară • 1 vârf de cuțit de cuișoare măcinate
• 1 vârf de cuțit de nucșoară măcinată • 1 praf de sare • coaja rasă de la 1 portocală
• 240 g zahăr pudră • 240 g unt
• 4 gălbenușuri • 4 ouă

Se toacă nucile și cireșele uscate. Se amestecă nucile măcinate cu făină, amidon, praf de copt, mirodenii, sare și coajă de portocală. Se încinge cuptorul la 180 ºC. Se amestecă untul moale cu zahăr pudră și se bate cu mixerul. Se înglobează pe rând gălbenușurile și ouăle, urmate de amestecul de făină, nucile și ci­reșele confiate.
Compoziția se repartizează în forma de silicon (sau forma de metal unsă și tapetată cu făină). Se coace la cuptor cca 60 min. Se scoate, se lasă să se răcorească puțin, apoi se răstoarnă și se lasă să se răcească. Se pudrează cu nuci măcinate și se ormează cu batoane de scorțișoară.

Preparare: 45 min.
Coacere: 60 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*