Tort bavarez de ciocolată

Credit foto: msheldrake/2012/shutterstock.com
Credit foto: msheldrake/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 10 felii
Blat
•80 g făină •100 g zahăr pudră •3 ouă •20 g cacao •1 linguriță praf de copt
Bavarez de ciocolată mocca
•200 ml lapte •45 g zahăr pudră •3 gălbenușuri •200 g ciocolată cu lapte
•200 ml frișcă •3 foi de gelatină •1 lingură cafea solubilă
Bavarez de ciocolată albă
•200 ml lapte •45 g zahăr pudră •3 gălbenușuri
•200 g ciocolată albă •200 ml frișcă  •3 foi gelatină
Spumă de ciocolată neagră
•coaja rasă de la 1 portocală •80 g ciocolată neagră
•3 foi gelatină •4 linguri suc de portocale •3 albușuri

 
Se prepară blatul: se încinge cuptorul la 180 ºC. Se separă ouăle. Se bat gălbe­nușurile cu zahăr; se înglobează făina amestecată cu praf de copt și cacao, apoi albușurile bătute. Se toarnă compo­ziția într-o formă de tort unsă și tapetată cu făină și se coace 10 min.
Se prepară spuma de ciocolată neagră: se înmoaie gelatina. Se topește ciocolata în 2 linguri suc de portocală. Se dizolvă gelatina în restul de suc, încălzit. Se adaugă la ciocolată, apoi se înglobează coaja de portocală și albu­șurile bătute.
Se așază în jurul blatului inelul formei; se toarnă spuma de ciocolată neagră și se dă la frigider 2 ore.
Între timp, se prepară bavarezul de ciocolată mocca: se înmoaie gelatina în apă rece. Se bat gălbenușurile cu zahăr  până se albesc; se înglobează laptele călduț. Se pune la foc moale și se amestecă până se îngroașă. Se toarnă apoi peste ciocolata ruptă bucăți și cafeaua solubilă; se amestecă până se topește ciocola­ta. Se adaugă gelatina și se amestecă. Se lasă să se răcească, apoi se înglobează frișca bătută.
Se scoate tortul din frigider și se toarnă bavarezul de ciocolată mocca; se dă la frigider 2 ore. Între timp. se prepară bavarezul de ciocolată albă, la fel ca și cel de ciocolată mocca. Se scoate tortul din frigider  și se toarnă deasupra compo­ziția albă; se dă la frigider alte 2 ore. Se ornează după fantezie și se servește cu fructe.

Per felie: 667 calorii

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*