Tort Amaretto

Credit foto: ulyanakhorunzha/fotolia.com
Credit foto: ulyanakhorunzha/fotolia.com
Credit foto: ulyanakhorunzha/fotolia.com

Blat:
• 6 ouă • 130 g unt • 180 g zahăr • scorțișoară • coajă de lămâie rasă
• 130 g ciocolată amăruie • 175 g făină
Cremă & ornat:
• 40 ml lichior de migdale (amaretto) • 2 linguri zahăr pudră
• 2 plicuri zahăr va­nilat • 1 l frișcă lichidă • 50 g ciocolată
• drajeuri de ciocolată

Se unge fundul unei forme de tort. Se încinge cuptorul la 180 °C. Se se­pa­ră ouăle. Se bate untul moa­le cu 100 g zahăr, un praf de sare, scorțișoară și coajă de lămâie; se înglobează pe rând găl­be­nușurile, apoi ciocolata topită, făina și albușurile bătute cu restul de zahăr. Se coace 45 min. Se scoate din cuptor, se răstoarnă. După 3 ore, se taie pe două ni­veluri.
Se prepară crema: se bate frișca împreună cu zahărul pudră, zahăr vanilat și lichior de migdale. Se asamblează tortul pe un platou și se glazurează cu ciocolată topită. Se ornează cu drajeuri de ciocolată.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*