Tort alb de prune și nuci

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB16 felii / Preparare: 40 min.
Blat: • 4 ouă • 175 g zahăr
• 1/2 linguriță scorțișoară
• 150 g făină • 50 g amidon • 2 lingurițe rase praf de copt
Cremă și ornat:
• 1 kg prune • 250 g zahăr • 50 ml rom • 30 g amidon
• 250 g mascarpone • 30 g nuci măcinate • 600 ml frișcă vegetală • 100 g nuci

Blat: se bat ouăle cu 4 linguri de apă fierbinte, zahăr și scor­ți­șoară.
Se adaugă făină, amidon și praf de copt. Se așază într-o formă unsă cu unt; se coace 35 min. în cupto­rul în­cins la 180° C.
Se scoa­te din formă și se lasă să se răco­rească. Se taie blatul pe 2 niveluri.
Se curăță prunele și se taie mărunt. Se acoperă cu 150 g zahăr și se lasă să stea până ce apare sucul.
Se stre­coară fruc­tele și se păstrează su­cul (200 ml), care se încăl­zește pe foc.
Ami­do­nul se dizolvă în rom și se toar­nă în sucul care clocotește. Se lasă să dea un clocot, se adaugă pru­ne­le și se mai dă un clocot.
Pe un pla­tou se așază primul blat și se înconjoară cu un inel pentru tor­turi.
Se așază pe blat com­poziția de pru­ne și se acoperă cu al doilea blat.
Se caramelizează nucile în 50 g zahăr. Se bate mascarpone cu 50 g zahăr și se adaugă nucile.
Se înglobează frișca bă­tută; se acoperă tortul cu cremă și se dă la frigider. Se scoate inelul și se pre­sară nuci tocate. Se decorează cu prune și nuci.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*