Ton la grătar pe pat de ruccola

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

George Catană, bucătar-șef la restaurantul Barrio by the Embassy din capitală propune un fel principal ușor de vară

Ingrediente pentru 1 porție:
• 200 g ton roșu
• 50 g ruccola
• 120 g roșii
• 1 legătură pătrunjel
• 3 felii de pâine
• 0,06 g sare
• 0,03 g piper
• 15 ml ulei de măsline
• 20 ml oțet balsamic

1Peștele se taie felii și se condimentează cu sare și piper. Apoi se unge cu ulei de măsline.
2Roșiile se taie cubulețe.
Se toacă pătrunjelul. Într-un castron, se așază mai întâi roșiile, apoi pătrunjelul și ruccola. Se toarnă ulei de măsline și oțet balsamic.
3Între timp, se frige peștele câte 3 min. pe fiecare parte. Peștele se așază peste patul de ruccola și se decorează cu o felie de lămâie.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*