Tocăniță de văcuță

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Prep.: 2 ore și 45 min.
• 600 g pulpă de vițel • sare, piper • 80 ml ulei
• 200 ml supă de pasăre • 3 cepe franțuzești tocate
• 250 g ciuperci Champignon • 200 ml frișcă neîndulcită
• 200 ml smântână
Găluște: • 4 linguri pesmet • 110 g unt
• 500 g făină • 1 linguriță sare • 500 ml lapte
• 5 ouă • 4 linguri pătrunjel tocat

Se prepară găluștele: pesmetul se prăjește în unt. Într-un castron se amestecă făina cu sare. Se bat gălbenușurile cu lapte și se înglobează untul topit. Se adaugă la făină și se frământă aluatul, adăugând pesmet și pătrunjel tocat. În final se înglobează albușul bătut spumă. Se împarte aluatul în 2 părți, din care se modelează
2 rulouri (Ø 8 cm), care se înfășoară în folie transparentă. Se fixează bine capetele. Se așază în apă clocotită și se fierb cca 35 min. Se despachetează apoi din folie și se taie imediat felii.
Carnea se sărează, se piperează și se leagă cu ață. Se prăjește în ulei de jur-împrejur, până se rumenește. Se toarnă supă și se introduce în cuptorul încălzit în prealabil la 180 ºC. Se coace cca 1 oră și jumătate.
Se scoate carnea din tavă și se adaugă în sos ceapa franțuzească tocată și ciupercile curățate și tăiate felii. Se adaugă frișca și se dă în clocot, apoi se ia de pe foc și se adaugă și smântâna fermentată. Carnea se taie felii și se servește cu ciuperci, sos de smântână și găluște.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*