Tocăniță de purcel

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 6 porții
• 100 g morcovi • 100 g țelină verde
• 200 g șuncă împănată 
• 200 ml ulei de măsline
• 1 kg carne de porc tocată
• 1 fir cimbru • sare
• 2 l vin roșu
•  1 trufă

Se taie cubulețe legumele și șunca și se prăjesc în ulei de măsline încins cca 4–5 min.
Se adaugă carnea tocată, cimbrul și sarea și se amestecă; se mai prăjesc până ce carnea se fărâmițează.
Se toarnă treptat vinul roșu și se lasă să fiarbă totul cca 90 min., până ce se îngroașă. Se adaugă la final trufa rasă. Se servește cu garnitură de paste, peste care se presară parmezan.
Preparare: 1 oră și 45 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*