Tocăniță de ardei gras

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB4 porții / Prep.: 15 min. Fierbere: 30 min.
• 1 ardei gras roșu
• 1 ar­dei gras galben
• 1 fir de praz • 800 g car­tofi
• 80 ml ulei • sare, piper
• 200 g feta
• 1 legătu­ră cim­bru
• 1 cățel de usturoi

Se spală și se curăță ardeii grași. Se taie fâșii. Se spală prazul, se curăță, se taie în două pe lung, apoi în fâșii.
Se curăță cartofii, se spală și se taie felii. Se în­cin­ge într-o tigaie mare jumătate din cantitatea de ulei și se prăjesc cartofii cca 20 min., ames­tecând. Se sărează și
se piperează. Se taie cuburi brânza.
Se spală și se scutură cimbrul; se rup frun­zulițele. Se curăță și se toacă usturoiul. Se scot cartofii din tigaie și se pun deoparte. Se pune în tigaie restul de ulei și
se călesc ardeii grași, prazul și usturoiul cca 10 min. Se sărează, se piperează.
Se adaugă cartofii, brân­za și cimbrul, se amestecă și se încălzesc imediat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*