Toasturi cu spanac și ou

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 200 g spanac frunze congelat
• 1 ceapă • 2 lingurițe ulei • sare, piper
• 2 linguri smântână • unt 
• 12 felii pâine toast • 12 ouă

Se lasă să se decongeleze pu­țin spanacul. Se taie ceapa fe­lii.
Se încinge uleiul și se călește ceapa; se adaugă spanacul și 
se călește.
Se ia vasul de pe foc, se sărează, se piperează, se lasă să se răcească și se înglobează smântâna.
Se decojesc feliile de pâine și se ung pe mijloc, pe o față, cu unt.
Se ung cu unt formele de brioșe și se încrustează în ele feliile de toast, astfel încât marginile să fie ridicate.
Se încinge cuptorul la 190 ºC și se coc cca 
3 min. Se repartizează apoi spanacul în fiecare formă și deasupra se sparge câte un ou.
Se dă din nou la cuptor și se mai coace 10–12 min., până sunt gata ouăle. Se servesc imediat.
Preparare: 40 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*