Tiramisu la pahar

Credit foto: dream79/Fotolia.com
Credit foto: dream79/Fotolia.com
Credit foto: dream79/Fotolia.com

Ingrediente pt. 4 porții
• 200 g pișcoturi • 100 ml lichior de migdale (Amaretto)
• 3 foi gelatină albă ( 5 g gelatină granulată) • 4 gălbenușuri • 100 g zahăr pudră
• 500 g mascarpone • 300 ml frişcă • cacao

Se rup bucăți pișcoturile. Se repartizează un strat de pișcoturi pe fundul fiecărui pahar și se stropesc cu Amaretto.
Pentru cremă, se înmoaie gelatina în apă rece. Se bat gălbenușurile spumă la bain-marie cu zahăr pudră. Se storc foile de gelatină și se adaugă în spuma de ou; se lasă să se dizolve. Se ia compoziția de pe foc, se adaugă mascarpone și se așază într-o baie cu apă și gheață; se bate până capătă o consis­tență cremoasă. Se înglobează apoi frișca bătută separat, iar jumătate din crema rezultată se toarnă în paharele de desert.
În fiecare pahar se repartizează restul de pișcoturi sfărâmate și se stropesc cu restul de lichior. Se acoperă cu restul de cremă și se presară pudră de cacao. Se ornează cu lămâiță.
Preparare: 50 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*