Tiramisu cu fructe de pădure

Credfit foto: Burda Romania
Credfit foto: Burda Romania
Credfit foto: Burda Romania

bulina_SBBlat:
• 4 gălbenușuri • 80 g zahăr pudră • 2 albușuri • 75 g făină
Însiropat:
• 125 g zahăr • 1 fir lemongrass (în lipsă, coajă de lămâie rasă) • 100 g fructe de pădure • 1 lingură rom
Jeleu:
• 4 foi gelatină • 250 g fructe de pădure • 2 linguri zahăr • suc de lămâie
Cremă:
• 100 g fructe de pădure • 4 foi gelatină • 50 ml suc de portocale • 75 g zahăr • coaja rasă de la 1 portocală • 125 g mascarpone
• 330 ml frișcă • 1 lingură lichior de portocale (Grand Marnier)

Se prepară blatul: se încinge cuptorul la 180 ºC. Se bat gălbenușurile cu 40 g zahăr pudră. Se bat albușurile cu 40 g zahăr pudră; se amestecă cu grijă cele două compoziții și se înglobează făina. Se așază într-o tavă (22 x 22 cm) tapetată cu hârtie de copt; se coace cca 20 min. Se scoate, se lasă să se răcească și se taie blatul pe 2 niveluri.
Se prepară siropul: se pasează fructele și se strecoară piureul. Se dă în fiert zahărul cu 125 ml apă și se lasă să se infuzeze acolo firul de lemongrass sau coaja de lămâie, cca 5 min.  Se strecoară și se încorporează 100 g de piure de fructe și romul.
Se prepară jeleul: se înmoaie gelatina în apă rece. Se amestecă 250 g piure de fructe cu zahăr și suc de lămâie. Se dizolvă gelatina la foc moale; se amestecă împreună cu 2 linguri de piure, apoi cu res­tul de piure. Se tapetează cu folie o tavă (22 x 22 cm) și se toarnă compozi­ția de jeleu; se dă la congelator cca 60 min.
Se prepară crema: se pasează fructele și se strecoară. Se înmoaie gelatina. Se dă în fiert sucul de portocale cu zahăr și coajă de portocală; se dizolvă înăuntru gelatina. Se înglobează în mascarpone și se adaugă frișcă bătută, lichior și piure de fructe.
Se scoate jeleul din congelator și se desprinde din formă. Se așază blatul pe un platou și se însiropează; se presară fructe de pădure. Deasupra se așază jeleul și 1/2 din cantitatea de cremă; se nivelează. Se acoperă cu al doilea blat și se însiropează. Se întinde deasupra restul de cremă și se nivelează cu un pieptene pentru deco­rare. Se dă tortul la frigider până se întărește crema. Înainte de servire, se ornează cu fructe de pădure.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*