Tiramisu cu cafea

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingr. pt. 8 bucăți
• 500 ml frișcă • 250 g mascarpone
• 50 ml lichior de migdale (amaretto)
• 5 linguri zahăr brun
• 250 ml cafea tare, rece
• 200 g pișcoturi
• 2 linguri cacao
• 20 g unt

Se amestecă într-un castron frișca rece cu mascarpone, lichior și zahăr – se bat cu telul până se obține o spumă.
Se unge o formă cu unt. Se toarnă cafeaua într-un castron și se introduc pișcoturile, pe rând. Apoi se așază pe fundul formei.
Se ung cu un strat de cremă, apoi se așază al doilea strat de pișcoturi și din nou cremă.
Se presară la supra­față pudră de cacao și tortul se dă la frigider peste noapte.

Preparare: 15 min.
Coacere: 25 min.
La frigider: 12 ore

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*