Țintă cu afine

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB12 felii / Prep.: 45 min. Coacere: 20 min. Răcire: 3 ore
Blat de pandișpan:
• 2 ouă • 80 g zahăr • 1 praf de sare • 2 linguri suc de portocale
• 100 g făină • 1 lingură praf de copt
Cremă și ornat:
• 11 foi gelatină • 500 g brânză de vaci • 250 ml iaurt • 100 g zahăr
• 2 lămâi • 250 g afine • 400 ml frișcă
• 2 linguri jeleu de afine

Se încinge cuptorul la 175 ºC. Se bat ouăle cu zahăr, sare și suc, cca 8 min. Se înglobează făina amestecată cu praf de copt. Se așază într-o formă de tort (ø 26 cm), cu fundul tapetat cu hârtie de copt; se coace cca 20 min.  Se scoate apoi din formă și se lasă să se răcească pe un grătar de bucătărie. Se înconjoară apoi cu inelul formei.
Se înmoaie gelatina. Se amestecă brânza cu iaurt, zahăr, suc și coajă rasă de lămâie. Se împarte crema în două. Într-o jumătate din cantitate se înglobează afinele pasate și 6 foi de gelatină dizolvate. În cealaltă jumătate de cremă se încorporează restul de gelatină dizolvată. Când cele două creme încep să se întărească, se înglobează în fiecare câte o jumătate din cantitatea de frișcă bătută. În formă se așază mai întâi crema de afine, apoi cea albă; se dă la frigider 3 ore. Se desprinde inelul și se decorează cu o spirală de jeleu și afine proaspete.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*