Tigaie asiatică

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB4 porții / Preparare: 25 min.
• 700 g felii de mușchi de porc
• 1 mango
• 250 g mazăre țucără
• 3 linguri ulei de arahide
• 200 ml supă de legume
• 3 linguri unt de arahide cu bucăți
• sare, piper
• praf de ghimbir

Carnea se taie fâșii subțiri, cu un cuțit ascuțit. Se de­co­jește fructul de mango, iar pulpa se taie paralel cu sâm­bu­rele. Apoi se taie felii.
Se spală mazărea țucără, se curăță și se taie în două.
Se încinge uleiul într-o ti­gaie sau în wok și se pră­jește carnea (în două porții), rapid și la foc iute. Se scoate și se călește puțin și mazărea; se stinge cu supă de legume. Se adaugă unt de arahide, carnea și bucățile de mango. Se con­di­mentează cu sare, piper și praf de ghimbir.
Se servește cu garnitură de orez.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*