Țestoasă de orez

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB4 porții / Preparare: 40 min.
• 125 ml lapte • 85 g orez • 40 g zahăr • 1 plic zahăr vanilat
• 100 ml frișcă • 3 linguri suc de lămâie
• 2 piersici • sucul de la 1/2 lămâie
• 10 g gelatină (6 foi) • 4 kiwi
• 3 banane • 1 lămâie întreagă • 2 cuișoare

Se prepară budinca de orez: se fierbe laptele cu 125 ml apă. Se amestecă înăuntru orezul și se lasă la foc mic cca 30 min. Se adaugă 10 g zahăr, zahăr vanilat și 3 linguri de frișcă. Se lasă să se răcească.
Se dă în fiert sucul de lămâie cu 2 linguri de zahăr. Se curăță piersicile și se taie cuburi; se stropesc cu suc de lămâie. Se dizolvă gelatina și se amestecă în budinca de orez. Restul de frișcă se bate și se încorporează în budincă, alături de siropul de lămâie și fructe. Se așază într-un castron cu fund rotund și se dă la frigider 1 oră.
Se asamblează broscuța țestoasă: se scoate budinca din frigider și se răstoarnă pe un platou. Se decojesc fructele de kiwi și se taie rondele. Se plachează budinca cu rondele de kiwi. Se taie în două lămâia, pe lung, inegal, astfel încât să stea pe farfurie. Se taie apoi și un capăt. Se înfig cuișoarele astfel încât să închipuie ochii de broscuță. Se taie bucăți bananele și se așază de jur-împrejur, închipuind piciorușele.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*