Terină de somon cu hrean

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SBIngrediente pt. 6 porții
•6 foi gelatină  • 400 g brânză de vaci
• 4 linguri lapte  • 1 lingură hrean de la borcan
• sare, piper  •1 lingură suc de lămâie
•1 linguriță coajă de lămâie rasă  • 150 ml frișcă neîndulcită
• 60 g icre de somon
•100 g felii de somon afumat

Se înmoaie gelatina. Brânza de vaci se amestecă împreună cu lapte, hrean, sare, piper, suc și coajă de lămâie. Se dizolvă gelatina la foc moale și se amestecă împreună cu 2 linguri cremă de brânză; se înglobează apoi în cantitatea mare de brânză. Se dă la frigider; când începe să se întărească, se înglobează frișca bătută. Se sărează și se piperează.
Se tapetează cu folie transparentă o formă de chec (cca 750 ml).
Se așază straturi alternative de cremă, icre și felii de somon. Deasupra trebuie să existe un strat de cremă; se acoperă totul cu folie și se dă la frigider cel puțin 3 ore. Înainte de servire, terina se răstoarnă și se taie felii.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*