Terină de legume

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB4 porții / Prep.: 35 min.
• 2 roșii • 2 ardei grași roșii
• 2 dovlecei • 1 vânătă • 1 cățel de usturoi
• 1 lingură ulei • sare, piper
• 4 ouă • 300 ml smântână
• 1 lingură făină

Legumele se taie cuburi. Se călește în ulei usturoiul tocat; se adaugă vână­­ta și se prăjește; se sărează și se piperează.
Se separă 2 ouă. Se bat gălbe­nu­șurile cu 2 ouă, smântână și făină, sare și piper. Se înglobează albușul bătut cu sare și legumele. Se așază într-o formă unsă, apoi se pune forma pe tava cuptorului, în care se toarnă apă fierbinte (1 cm). Se coace 45 min. în cuptorul încins la 200 ºC. Se scoate terina din cuptor, se lasă să se odihnească, se răstoarnă și se taie felii.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*