Terină cu prosciutto și ricotta

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 8 felii
• 1 vânătă mică • sare, piper • 1 lingură ulei de măsline
• 1 ardei gras roșu • 1 lingură oțet balsamic • 400 g ricotta sau urdă
• sucul și coaja rasă de la 1 lămâie • 2 căței de usturoi
• 1 ardei iute • 3 fire busuioc  • 150 g prosciutto

Se taie cotorul vinetei, apoi aceasta se taie în 8 felii pe lung. Se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se ung cu puțin ulei de măsline, cu pensula. Se sărează și se piperează. Se așază ardeiul gras într-o tigaie și se coace 20 min. în cuptorul încins la 180 °C. Se scoate tava din cuptor; ar­de­iul se pune într-o oală și se acoperă cu capacul. Feliile de vinete se stropesc cu oțet balsamic și se lasă să se răcească. După 10 min. se deco­jește ardeiul, se curăță de cotor și se taie în două.
Într-un castron, se amestecă ricotta cu suc și coajă de lămâie, usturoi pi­sat, ardei iute și busuioc tocate, sare și piper.
Se tapetează o formă cu folie transparentă și se așază felii de prosciutto, cu capetele atârnând afară din formă, apoi se așază un strat dintr-o treime din cantitatea de ricotta. Se acoperă cu bucăți de ardei și se mai aplică deasupra un strat dintr-o treime din cantitatea de ricotta. Se acoperă cu felii de vinete, peste care se repartizează ricotta rămasă. Se pliază deasupra capetele de șuncă, se înfășoară totul în folie și se dă la frigider peste noapte. Se taie terina felii și se servește cu pâine.
Preparare: 50 min. La frigider: 8 ore

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*