Tempura

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto:  F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 4 porții
•  2 ardei grași roșii •  8 creveți decorticați •  12 inele de
calamar •  4 ciuperci shiitake
Aluat: • 2 ouă • 200 ml apă rece • 200 g făină • ulei pentru prăjit
Sos: • 2 linguri oțet de orez
• 4 linguri sos de soia • 150 ml supă de pește • ghimbir murat

Se spală ardeii grași și se taie în două, pe lung; se curăță de cotoare și semințe și se taie în opt bucăți. Se curăță creveții și ciupercile. Se spală inelele de calamar și se șterg bine.
Într-un castron se bat ouăle cu apă și se înglobează treptat făina cernută. Se încinge uleiul într-o friteuză sau într-o tigaie adâncă. Se introduc în aluat ciupercile, creveții, inelele de calamar și bucățile de ardei gras; se prăjesc imediat în ulei și se lasă să se scurgă de excesul de grăsime, pe prosoape de hârtie.
Între timp se prepară sosul din oțet, sos de soia și supă de pește. Se servesc bucățile de tempura cu sos și ghimbir.
Preparare: 30 minute

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*