Țelină pané

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 4 porții
• 750 g rădăcină de țelină
• 1 linguriță de sare 
• 1 lingură oțet de vin
• 200 g fetică 
• 400 g roșii
• 100 g făină
• 2 ouă 
• 200 g fulgi de ovăz
• ulei
Sos: 
• 200 ml smântână
• 2 linguri mărar tocat
Dressing: 
• 3 linguri oțet
• 4 linguri ulei
• 1 ceapă
• 1 linguriță muștar iute 
• sare, piper
• 1 linguriță zahăr
Dressing: se bate cu telul oțetul cu ulei, ceapă tocată, muștar, sare, piper și zahăr. Se decojește țelina și se taie felii groase de cca 1 cm. Se așază în apă clocotită cu oțet și sare și se lasă să fiarbă cca 6 min.
Se așază într-un castron frunzele de fetică și se adaugă bucățile de roșii; se stropesc cu dressing. Se trec feliile de țelină prin jet de apă rece și se tăvălesc mai întâi prin făină, apoi prin ou bătut și în final prin fulgi de ovăz. Se prăjesc feliile de țelină în ulei, la foc mediu. Se amestecă smântâna cu mărar. Țelina se servește cu salată verde și sos de smântână.
Preparare: 35 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*