Tartine pe mămăligă

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 4 porții
•200 g mălai
•sare, piper
•125 g parmezan ras
•3 roșii
•1 cățel de usturoi
•1/2 legătură frunze de busuioc
•4 linguri ulei de măsline
•1/2 dovlecel
•1/2 vânătă
• 1 ardei iute verde
•1 linguriță cimbru
•oțet aromat
•4 felii șuncă
•4 bile de mozzarella

Preparare
Se amestecă mălaiul în 500 ml apă clocotită cu sa­re; se lasă să mai dea un clocot, se înglobează brânza și compoziția se repartizea­ză pe o tavă unsă într-un strat de 1,5 cm. Se lasă să se răcorească.Roșiile se taie cuburi. Se pisează usturoiul. Se ames­tecă busuiocul tocat cu ro­șii­le, 1 lingură de ulei, sare și piper.Legumele se taie fâșii și se călesc într-o lin­gură de ulei 5 min. Se condimen­tează cu cimbru, sare, piper și oțet. Mămăliga se taie în 12 bu­­căți. Se prăjesc pe ambele fețe în 2 linguri ulei. Se așază pe câte 4 bucăți roșii, legume, șuncă, mozzarella și frunze de busuioc.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*