Tartine de cocos cu ciocolată

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

24 bucăți / Preparare: 45 min.
• 3 albușuri • 1 praf de sare
• 90 g zahăr pudră • 1 lingură brânză de vaci
• 200 g fulgi de cocos
Cremă: • 70 g unt • 90 g zahăr pudră
• 1 lingură cacao • 4 linguri ciocolată topită

Se bat albușurile cu un praf de sare, apoi se înglobează trep­tat zahărul. Când bezeaua devine tare, se încorporează și brânza de vaci și fulgii de cocos.
Cu ajutorul unei forme rotunde (Ø 3–3,5 cm) se modelează discuri de aluat care se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coc în cuptorul încins la 165 °C, timp de cca 12–15 min. până ce devin aurii pe margini.
Pentru cremă, se bate untul și se înglobează zahăr pudră, cacao și la final ciocolata topită și răcorită. Se lasă să se întărească crema, la frigider. Se asamblează apoi câte două discuri de aluat, cu un strat consistent de cremă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*