Tartine de ciocolată

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 6 porții
• 4 ouă • 60 g zahăr tos
• 50 g cacao • 100 g nuci măcinate
• 4 linguri zahăr brun
• 2 pere • 200 ml frișcă

1 Se încinge cuptorul la 180 ºC. Se separă ouăle. Se bat gălbe­nușurile cu zahăr. Separat se bat albușurile, se înglobează în gălbenușuri, adăugând cacao și nuci. Se tapetează cu hârtie de copt o formă mare de tort; se pune un strat uniform de aluat. Se dă la cuptor 8 min.
2 Se taie perele felii subțiri. În­tr-o crăticioară se dizolvă zahărul brun în 100 ml apă și se dă în clocot; se lasă să fiarbă 10 min. și să se caramelizeze. Se adaugă perele; se ia vasul de pe foc. Se lasă puțin la răcorit.
3 Se taie prăjitura felii; se ser­vește cu felii de pere caramelizate și 1 lingură frișcă bătută.
Preparare: 30 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*