Tartine crocante cu somon și ouă de prepeliță

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 4 porții
• 8 ouă de prepeliță
• 1 lingură unt moale
• 8 felii pâine toast albă
• 8 felii somon afumat
• sare, piper
• creson

Într-o tigaie se încinge puțin unt și se sparg cu grijă ouăle de prepeliță într-un păhărel sau polonic. Se așază cu grijă în ti­gaie și se lasă să se prăjească ouăle numai puțin, astfel încât gălbe­nu­șul să rămână încă moale.
Se prăjesc între timp feliile de pâine și se ung cu restul de unt; se taie sub formă de triunghiuri.
Se asamblează porțiile: se iau două triunghiuri, se așază pe fiecare câte o jumătate de felie de somon și câte un ou; se sărează și se piperează cu moderație. Se presară creson și se servesc.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*