Tarte franțuzești cu smochine

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 6 porții
Blat:
• 250 g făină • 125 g unt
• 1 linguriță de sare
• 1 gălbenuș
Umplutură:
• 180 g brânză de capră moale
• 3 smochine proaspete
• 3 ouă • 200 ml smântână
• 30 g cașcaval ras
• 2 linguri ceapă verde tocată

Se prepară aluatul: se așază făina într-un castron; se adaugă cuburi de unt și sare și se frământă un aluat sfărâmicios. Se bate gălbenușul cu 500 ml apă rece; se adaugă în castron și se frământă rapid un aluat moale și nelipicios. Se înfășoară în folie și se lasă la frigider 30 min.
Se încinge cuptorul la 180 °C. Se împarte aluatul în 6 bucăți din care se întinde câte o foaie rotundă de aluat (ø 10 cm). Se înțeapă aluatul în mai multe locuri cu furculița. Apoi se așază pu­țină brânză de capră și câte o jumătate de smochină.
Într-un castron se bat ouăle cu smântână, cașcaval și ceapă verde; se sărează și se piperează. Se repartizează pe tarte și se coc cca 20 min. Se servesc calde sau reci.

Preparare:  2 ore

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*